It's my Birthday!

Social media templates Slide 1_ voor quotes Slide 2_ voor foto's (3).jpg

Joehoeee, It’s my birthday!
 

Ondanks dat ik het dit jaar niet echt vier, vind ik het toch altijd een bijzondere dag. Een heel nieuw levensjaar staat voor de deur en ik heb alle vrijheid om deze in te vullen zoals ik dat wil!

 

Eind december of begin januari is voor veel mensen het moment om doelen te stellen voor het nieuwe jaar. Voor mij is dat de periode om mezelf terug te trekken en wat meer te leven in verstilling. (Lees mijn blog hierover als je daar meer over wilt weten.)

Eind februari/begin maart, zo met de lente in aantocht (al zou je dat niet zeggen met die kou van nu), voel ik mezelf meer tot leven komen. 

Daarom leek het me leuk om je vandaag te vertellen over mijn goede voornemens en droomdoelen voor mijn nieuwe levensjaar!

 

1. Minimaliseren. 

Toen ik afgelopen september op vakantie was, schreef ik:

“Ik wil niet méér.

Ik wil minder.

Minder spullen.

Minder moeten.

Minder taken.

Meer zijn.

Een eenvoudig leven.

Het is tijd om echt te gaan staan voor wat ik wil.

Voor mijn visie op het leven.

Voor wat mij écht gelukkig maakt.”
 

Dit voelde ik zó sterk. 

Maar het normale leven begon weer en het idee om het anders te willen doen vervaagden weer. 

Toch is dit iets waar ik aankomend jaar heel graag mee aan de slag wil, omdat ik voel dat het nog steeds een groot verlangen is.

Dat betekent dat ik heel kritisch ga kijken naar wat er in mijn huis staat én naar wat het huis in komt. Het lijkt me heerlijk om op een plek te wonen met alleen de spullen om me heen die ik mooi vind of die een doel dienen. Al het andere mag weg. 

Maar ook in mijn onderneming wil ik hier kritischer in zijn. Ik ben gek op persoonlijke ontwikkeling en vind elke workshop, evenement of training interessant. Maar ik wil mezelf uitdagen om mezelf steeds weer heel kritisch af te vragen of ik het écht nodig heb om dichterbij mijn doelen op dat moment te komen.

 

2. Beginnen met spreken.

Dit levensjaar wordt hét jaar dat ik ga beginnen met het spreken in het openbaar. Ik volg nu het sprekerstraject bij Lisa Portengen (groot voorbeeld op het gebied van spreken) en ik ben al op twee héle mooie sprekersevents uitgenodigd om te komen spreken! Als ik hier aan denk, voel ik een grote glimlach opkomen. Het idee dat ik mensen mag inspireren om hun imperfectie om te zetten naar kracht en positiviteit, door het delen van mijn verhaal en ervaringen maakt me zó blij! 

 

3. Boek schrijven.

Spreken is niet de enige manier waarop ik mensen wil inspireren met mijn levensverhaal. Ik heb besloten dat ik op mijn 32ste een boek ga schrijven en publiceren. (Whaaa zeg ik dit nu echt? ;-)) Spannend! 

 

4. Twee boeken per maand lezen.

Foto gemaakt met Iphone SE

Foto gemaakt met Iphone SE

En om nog even in de boeken te blijven: voor mijn verjaardag heb ik een mooie Kobo e-reader gekregen (draagt trouwens ook weer bij aan minimaliseren…zo veel mogelijk e-books lezen) en mijn goede voornemen is om minder te netflixen en meer te lezen. Niet alleen boeken over persoonlijke ontwikkeling, maar ook puur voor ontspanning. Duiken in een mooi (liefdes)verhaal, heerlijk! Afgelopen week vroeg ik al op Facebook of jullie goede tips hadden voor mooie romans en daar kwamen super goede tips uit. Ik ben voorlopig nog wel even zoet dus :-).

 

 

5. Spiegelen.

Afgelopen week heb ik mijn certificaat spiegelcoaching behaald, jeej! Wat ben ik dankbaar met alle inzichten en lessen die lieve Marian Zonneveld ons heeft gegeven.

Het is één ding om een papiertje te ontvangen, maar het is wat anders om er ook echt wat mee te gaan doen. Ik mag nog wat gevoelens van faalangst overwinnen op dit gebied, maar langzaamaan voel ik dat ik er steeds meer klaar voor ben.

Spiegelcoaching gecombineerd met een fotosessie is zo mooi en magisch! 

 

6. Solo travel

En tenslotte is mijn voornemen dit jaar om zeker 1 keer alleen op vakantie te gaan. Het klinkt waarschijnlijk heel raar voor mensen die niet anders doen, maar ik vind zoiets dus heel spannend. Niemand om mee te overleggen als er iets fout gaat, niemand die me kan helpen als ik dat nodig heb en niemand om m’n ervaringen mee te delen. Aan de andere kant merk ik wel een verlangen om deze angst, in kleine stapjes, te overwinnen. Vorig jaar ging ik een nachtje alleen naar Antwerpen dat gaf me een heerlijk, vrij gevoel. Op naar het volgende solo uitstapje!

 

 

Dit jaar gaat dus in het teken staan van het uit mijn comfortzone stappen. Ik ben me er bewust van dat angst een zeer slechte raadgever is en ik geloof er in dat hoe meer ik mijn angst aan ga, hoe vrijer ik me ga voelen. En laat dat nu één van mijn grootste kernwaarden zijn: vrijheid!

Maar natuurlijk hoop ik bovenal dat mijn familie, vrienden en ikzelf gezond en gelukkig blijven. Het allerbelangrijkste in de wereld…

En nu ben ik benieuwd wat jij van mijn droomdoelen en goede voornemens vindt! Laat je het me weten in de comments op Facebook?