Doelen voor mijn nieuwe levensjaar

13.jpg


Eind december of begin januari is voor veel mensen het moment om doelen te stellen voor het nieuwe jaar. Voor mij is dat de periode om mezelf terug te trekken en wat meer te leven in verstilling.

Sinds vorig jaar heb ik besloten om in het vervolg doelen te stellen op mijn verjaardag.

En vandaag is het zo ver: It’s my birthday! 33 kaarsjes mag ik vandaag uitblazen.
Daarom leek het me leuk om je vandaag te vertellen over mijn goede voornemens en droomdoelen voor mijn nieuwe levensjaar!

Doelen komend levensjaar:

Na een periode van niet-weten en zoeken wie ik ben en wat ik nu eigenlijk wil, begint het nu steeds meer duidelijk te worden welke kant ik op wil en mag met mijn leven. Ik ben intens dankbaar voor hoe mijn leven er nu uitziet.
Ik voel me vrij en gelukkig, heb fantastische vriendinnen, een fijn huis en het loopt goed met mijn bedrijf.

Ik heb afgelopen jaar enorm mogen groeien in vertrouwen.
Vertrouwen in het leven, in God.
En ik voel heel sterk dat álles wat ik heb meegemaakt tot dit punt geleid heeft. 

Ik heb het niet meer nodig om volledige controle te hebben en alles van tevoren te weten. Ik mag de eerste stappen gaan zetten die op dit moment goed voelen en vertrouwen op het proces.

Er is in mij een diep verlangen om helemaal terug te gaan naar de essentie.

De essentie van wie ik ben, van wie jij bent en van het leven in het algemeen.

Dit levensjaar wil ik een Onbeperkt Puur Leven gaan opbouwen voor mezelf.
In alle facetten…

Doelen voor komend levensjaar:

Onbeperkt Puur Leven 

1. Op ontdekkingstocht naar een bewust en duurzaam leven.
Bewust, duurzaam leven, wat houdt dat in? Ik merk dat ik nog helemaal aan het begin sta van dit pad, maar dat ik er ontzettend veel plezier in heb om dit te gaan ontdekken.
- Welke producten smeer ik elke dag op mijn huid? En hoe gezond is dat eigenlijk
- Hoeveel plastic gebruik ik (veel) en hoe kan ik dit verminderen?
- Moet ik dit echt kopen of kan ik het ook zelf (laten) maken?

Dingen die ik erg leuk vind om uit te zoeken. Vorige week vroeg in de stories op Instagram of jullie het leuk zouden vinden als ik jullie mee zou nemen in deze ontdekkingstocht en jullie waren heel enthousiast! Dus ik ga dit jaar regelmatig bloggen over dit onderwerp.

2. Verder gaan met minimaliseren:
Onderdeel van bewust en duurzaam leven, is minimaliseren.
Zoals hierboven gezegd was ik heel goed in uitstellen wat betreft mijn huis opruimen en minimaliseren, maar deze maand ben ik in de actie gekomen! Ik doe mee met de ‘minsgame.’ Dit is een challenge, bedacht door ‘The Minimalists’. Op 1 februari doe je 1 ding weg, op 2 februari 2 dingen enzovoort. In totaal doe je in deze maand 406(!) dingen weg uit je huis. Elke dag een paar spullen weg doen werkt voor mij niet, dus ik ruim op in ‘batches’. Inmiddels moet ik nog 88 dingen weg doen deze maand..dat betekent dat ik al ruim 300 spullen heb weg gedaan en ik kan je zeggen: dat voelt heerlijk licht.

Mijn droomdoel is om op een plek te wonen met alleen de spullen om me heen die ik mooi vind of die een doel dienen. Al het andere mag weg. 

4. In de natuur leven.
In de natuur voel ik me enorm gelukkig.
Daar laad ik op en voel ik me het meest vrij.
Een belangrijk doel voor mij is dus om daar veel tijd door te brengen.

Hoe ik dat ga doen?
Veel wandelen in het bos, regelmatig een natuurhuisje huren en coachen en fotograferen op mooie natuurplekken. 

Onbeperkt Puur Denken

3. Elke maand iets buiten mijn comfortzone doen.
Ik vind het belangrijk om mezelf uit te dagen. Want in dingen die je spannend of eng vind, daarin zit je grootste groei! En laat ik nu juist zo houden van persoonlijk groeien. :-)
Deze maand heb ik bijvoorbeeld een live interview gegeven op de radio…heel spannend, maar zo leuk!
Voor de komende maanden staan een icebad-sessie en een workshop graffiti spuiten heel hoog op mijn lijstje.
Heb jij nog leuke ideeën? :-)

5. Kennis en creativiteit op het gebied van fotografie en coaching verdiepen.
Ik vind het waanzinnig tof om de essentie van wie jij bent naar boven te halen, waardoor jij je authentieke licht laat schijnen.  
Door dit authentieke licht van jou vast te leggen op beeld, creëer ik iets moois voor de wereld. Namelijk; het bewijs dat echte schoonheid zit in Onbeperkt Puur Zijn.

Ik wil mezelf dus blijven verdiepen in kennis en creativiteit op het gebied van fotografie en coaching zodat ik jou het állerbeste kan bieden en jou een prachtige ervaring én geweldige foto’s kan blijven bieden. Foto’s die jouw prachtige licht en kracht weerspiegelen!
Binnenkort begin ik daarom met een mentor-traject bij Willie Kers, om mezelf uit te dagen op het gebied van creatieve fotografie. Ik ben benieuwd!

6. Boek schrijven
Daar is ‘ie weer, een boek schrijven. Al een paar jaar een groot droomdoel van mij. Omdat er vorig jaar veel veranderingen waren in mijn leven, is het er helaas niet van gekomen. Maar inmiddels is het schrijfproces toch echt begonnen!
Telkens weer ontdek ik dat mijn kracht ligt in het inspireren. En hoe kan ik beter veel mensen tegelijk bereiken dan met een boek! Het boek zal in het kort gaan over hoe ik de kracht van imperfectie heb ontdekt en hoe ook jij dit toe kan passen in je leven.

Ik heb me voorgenomen om vanaf nu elke doordeweekse dag om 6(!) uur op te staan en eerst een uur aan mijn boek te schrijven. Dat betekent ook opofferingen maken (vroeg naar bed, afspraken voor de avond afwijzen, enz.) Maar met het visualiseren van mijn eigen boek in handen, moet dit zeker te doen zijn!

Onbeperkt Puur ‘Zijn’

7. Gewoon ‘zijn’
Afgelopen jaar heb ik mogen ervaren dat het genoeg is om te ‘zijn’.
Ik ben al genoeg. Nu al.
Niet pas als ik bovenstaande doelen heb gehaald.
Niet pas als er een ton op mijn bankrekening staat.
Niet pas als ik succesvoller ben. 

Het is al goed.
Precies zoals het nu is.
Maar oh wat is het nog lastig om dit gevoel vast te houden.
Door social media en allerlei invloeden van buitenaf, word ik nog steeds verleid om de erkenning te zoeken in mijn prestaties.
Daarom wil ik dit jaar nog meer groeien in gewoon ‘zijn.’
Leven in het nu.
Genieten van goed eten, het zonnetje, lekkere wijntjes, samenzijn met familie en mooie vriendschappen.
En weten dat het daarom gaat in het leven.
Dat dat genoeg is.
Meer dan genoeg.