3 dingen die niet perfect hoeven in je business

 

Ik geef toe dat ik soms nog best de perfectionist uit kan hangen. Als ik dingen vergeet of niet goed op orde heb, kan ik enorm balen van mezelf. 

Maar…als ik zou wachten tot alles perfect zou zijn in mijn bedrijf, dan zou ik nu niet zijn waar ik ben. 

Hieronder lees je de 3 ‘excuses’ die ik het meeste hoor als reden om jezelf en je bedrijf niet te laten zien. En waarom het geen ‘echte’ redenen zijn.

 

Ik heb nog geen perfecte website

Afgelopen maart werd ik geïnterviewd door VIVA voor de rubriek “Fok de hokjes” over vooroordelen over mijn lichamelijke imperfecties. Daaruit ontstond het idee om vanuit Onbeperkt Puur een challenge te organiseren waarin ik vrouwen inspireerde om uit hun hokje te breken en het leven van hun dromen te leiden. De breek uit je hokje-challenge. 

Er was alleen een groot obstakel: ik had nog geen website voor Onbeperkt Puur…oeps!

Heel snel maakte ik een website aan met alleen een salespage voor mijn challenge. Ik had een homepage van niets, geen aanbod, geen over mij-pagina en zelfs geen contactgegevens op mijn website staan. En toch had ik 112 aanmeldingen voor mijn challenge! 

Van sommige deelnemers kreeg ik terug dat zij de challenge hebben ervaren als life-changing. Een geweldig compliment en voor mij hét bewijs dat een perfecte website niet nodig is om impact te hebben en in het licht te gaan staan. 

 

2. Ik wacht nog op de perfecte kans

We kunnen allerlei redenen bedenken waarom je je dromen niet achterna gaat, maar waar het op neerkomt is dat je excuses bedenkt om niet in actie te komen. 

Je denkt/hoopt dat er een dag in je leven komt dat je wakker wordt en alle omstandigheden perfect zijn. 

Maar ik kan je vertellen: de omstandigheden zullen nooit perfect zijn. Want weet je:


Life just isn’t perfect.

 

Natuurlijk heb je niet alles in de hand, maar voor een groot deel design jij je eigen leven. Dus, hup! Wacht niet langer op de perfecte kans, creëer de perfecte kans!

 

3. Ik heb nog niet genoeg ervaring. 

Nadat ik was geslaagd voor HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening, ging ik op solliciteren op leuke, uitdagende functies (ik wist toen nog niet dat ondernemen zo goed bij mij past). 

Keer op keer kreeg ik een afwijzingsbrief met de mededeling dat ik niet genoeg ervaring had. Zó frustrerend. 

Toen ik in 2013 begon met mijn bedrijf Evelyn Fotografie, vroeg ik gezinnen te betalen wat zij het resultaat waard vonden. Deze methode was misschien een beetje onorthodox, maar voor mij werkte het. Mijn klanten hadden nooit het gevoel teveel te betalen en ik voelde me vrij om eindeloos te oefenen met fotograferen. Win win dus :). Vervolgens vroeg ik een klein bedrag voor mijn fotosessies en zo groeide mijn prijzen mee met mijn ervaring.

Je bedrijf is 1 grote leerschool op weg naar je ultieme droom!

Het geeft een enorm gevoel van vrijheid dat je gewoon mag groeien in je eigen bedrijf. 

 


Kortom, wees niet bang om imperfect te zijn in je bedrijf, want dat maakt je menselijk! Als je overkomt als dé perfecte onderneemster, creëer je afstand tussen je klant en jou.

Juist in jouw imperfecties herkennen je klanten zich. 

Veel belangrijker dan alles perfect te hebben is het om zichtbaar te zijn.


Want feit is: klanten weten pas dat jij bestaat en dat ze jouw unieke aanbod kunnen kopen als jij jezelf laat zien en je licht laat schijnen!

 

Voel jij dat je klaar bent om jouw licht te laten schijnen? 

Vanaf 19 september begeleid ik maximaal 10 vrouwen die voelen dat het tijd is om hun onzekerheid en perfectionisme achter zich te laten.

Zodat zij kunnen gaan stralen als hun pure zelf en klanten aantrekken die bij hen passen!

 

Wil jij erbij zijn? Kijk dan snel op de pagina van mijn online programma en meldt je aan (er zijn nog maar 6 plekjes over)!


En nu ben ik benieuwd naar jou…

Wat ben jij aan het uitstellen omdat je het gevoel hebt dat het eerst perfect moet zijn voordat je het naar buiten brengt?

En hoe zou het voelen als je jezelf toch laat zien, ondanks de imperfecties?

Vertel het me onder de facebookpost van deze blog op de facebookpagina van Onbeperkt Puur.

See you there! :) 

Liefs, Evelyn