5 kledingtips voor een winterse fotosessie op locatie

Social media templates Slide 1_ voor quotes Slide 2_ voor foto's (7).jpg

Ik hou van de herfst en winter! Geef mij een filmpje, dekentje, iets lekkers en een haakwerkje en ik ben compleet gelukkig. Maar…ik vind het ook heel fijn om naar buiten te gaan! Mezelf dik aankleden en een lekkere wandeling maken samen met mijn man of een vriendin (met als heerlijk vooruitzicht dat we daarna weer thuiskomen in een warm, gezellig huis).

Een opmerking die ik namelijk regelmatig hoor is: “Het is koud buiten, DUS kunnen we geen buitenfoto's maken.”  Maar is dat wel zo…? 

Vorig jaar december reed ik naar Vries voor een fotosessie met Loes van der Hoek-Dam van Het Bakhuys. Ik was diep onder de indruk van haar prachtige huis en tuin. Een ideale plek voor het maken van mooie foto's.

Bovendien is zij is wat mij betreft hét voorbeeld als het gaat om je stijlvol kleden tijdens een fotosessie in de winter.

Naar aanleiding van haar fotosessie, geef ik je graag 5 kledingtips, speciaal voor een fotosessie op een buitenlocatie in de winter!

 

1. Poncho's, sjaals en hoeden.

!!

Ik hoor vaak vaak dat vrouwen zeggen dat hun winterjas niet charmant is voor op de foto. Maar een winterjas is niet de enige optie voor buiten. Wat dacht je van...mutsen en sjaals?! De tijd dat deze accessoires alleen maar een noodzakelijk kwaad waren om je te beschermen tegen de kou, is geweest. Tegenwoordig zijn het heuse mode items die ook op de catwalk van Parijs en Milaan te zien zijn! Dus… koop een hippe sjaal met een bijpassende muts of een hoed met bijpassende poncho en straal op de foto!

Mooie aardetinten kleuren mooi bij de prachtige herfst- en winterkleuren in het bos zoals bij bovenstaande foto's.

 

2. Laagjes.

2017-12-07_0003.jpg

Kies voor een winterse fotoshoot voor lekker veel laagjes kleding in bij elkaar passende kleuren. Zo kan je ook op de foto zonder jas en krijg je het toch niet snel koud! Ga bijvoorbeeld voor een lekker warm vest of blazer over een paar andere laagjes.

 

3. Deken

2017-12-07_0008.jpg

 

In de winter kan je weer hele andere accessoires gebruiken dan in de lente en zomer. Denk bijvoorbeeld eens aan een heerlijke dikke deken, die je lekker om je heen kan slaan. Of een warm vachtje die je nonchalant op een stoel of tafel legt, zoals op bovenstaande foto's.

 

 4. (Buiten) Openhaard

2017-12-07_0005.jpg

Een (buiten) openhaard geeft een enorme sfeer op de foto en houdt je bovendien lekker warm. Ik snap dat niet elke vrouwelijke ondernemer een openhaard in haar tuin heeft, zoals Loes, maar er zijn genoeg koffietentjes die dat wel hebben. Het is misschien even zoeken, maar zeker de moeite waard! 

 

5. Geniet!

Maak je tijdens de shoot niet te druk om hoe je eruit ziet maar geniet! Die rode neus en die traan in je oog horen nu eenmaal bij de tijd van het jaar en geeft juist ook de sfeer aan! Dus: geniet van elk moment en straal, precies zoals je bent.

 

Hou je van het knusse weer, en wil je graag buiten foto’s maken? Denk dan eens aan een winter fotosessie in de buitenlucht! Ik denk graag met je mee over de locatie en mogelijkheden!

 

Meer kledingtips? Lees hier het interview met stijlcoach Yolande Avé!