Hoe omarm ik mijn imperfectie? - 5 tips

Social media templates Slide 1_ voor quotes Slide 2_ voor foto's.jpg

 Imperfecties.

Oh wat heb ik er een struggle mee gehad.

Toen ik 4 jaar oud was, zei iemand voor het eerst tegen mij: "Evelyn jij bent gehandicapt".

BAM! Het voelde als een stomp in mijn maag.

 

Voor het eerst in mijn jonge leventje realiseerde ik me dat ik anders was dan een ander. Het was alsof ik onbewust wist dat na deze woorden niets meer hetzelfde zou zijn. 

Als kind en jongere heb ik er tegen gestreden, zo hard als ik kon.

 

Tot ik me af ging vragen: Ben ik dan zo druk met ‘normaal’ willen zijn dat ik totaal voorbij ga aan wat mijn missie in dit leven is en aan wat mij uniek maakt?

Ik besloot te stoppen met streven naar normaal zijn en mijn imperfecties te omarmen.

Het mooiste wat ik toen ontdekte is dat ik het meeste impact heb en het meeste voor anderen kan betekenen, juist als ik compleet mezelf ben!

Mijn missie is om vrouwelijke ondernemers te inspireren om hun imperfecties te omarmen. Zodra zij in hun kracht gaan staan en gaan stralen, precies zoals ze zijn.

Ik heb dus letterlijk van mijn imperfectie mijn kracht gemaakt!
 

Worstel jij met je eigen 'imperfecties' en je zou eigenlijk willen dat ze er niet waren, net als ik vroeger? Zou jij jezelf gewoon willen accepteren zoals je bent?

 

Lees dan deze 5 tips!

1. Erken je imperfecties. 

De grote eerste stap in het omarmen van je imperfectie is erkennen. Erkennen dat niemand perfect is. Niemand is altijd 100% gelukkig en niemand is altijd 100% happy met zichzelf. Hoe ‘perfect’ het instagram-account van de ander er ook uit ziet. En dat hoeft ook niet! Accepteer dat je zowel eigenschappen en kenmerken hebt van jezelf die je leuk vindt, als eigenschappen en kenmerken die je minder leuk en mooi vindt.

 

2. Focus je op de positieve kanten van je ‘imperfectie’.

Vier jaar geleden zei een coach tegen mij: “jouw imperfectie is jouw kracht’ en dat ik er nog nooit zo naar had gekeken. Ik was alleen gefocust op hoe mijn spasme en hypermobiliteit me in de weg zaten. 

Deze ene opmerking heeft mijn leven 180 graden omgedraaid. En daarom wil ik jou  ook vragen:

“Welke positieve kanten kan jij halen uit jouw ‘imperfectie’? 

Het vraagt misschien een beetje omdenken, maar ik ben ervan overtuigd dat elke imperfectie ook een positieve kant heeft. Zo had ik het laatst met een vriendin over dat zij zo aanliep tegen haar ADD en dat ervoer als een imperfectie. En natuurlijk is het super vervelend als je veel moeite hebt met concentreren. Maar ik ken haar ook als iemand die heel creatief en innovatief is. Positieve eigenschappen die juist worden versterkt door haar ADD!

Schrijf de positieve kanten van je imperfectie eens op, lees ze elke ochtend en probeer je daar op te focussen. Eerst 1 dag, dan nog een dag…

Zo herprogrammeer je je hersenen om te kijken naar het positieve. En positieve gedachten leiden uiteindelijk naar een positief leven!

 

3. Deel je onzekerheden over je imperfecties.

Als een bekend iemand die alles op orde lijkt te hebben in zijn/haar leven ineens een (openbare) 'fout' maakt, reageren mensen vaak met: "oh gelukkig, je bent ook maar gewoon mens."

Klanten willen zich herkennen in jou. Wat jij als jouw imperfecties ervaart, is wat jou uniek maakt en onderscheidt van jouw concurrenten. Wees jezelf, dan ben je pas echt een inspiratie! Deel, zowel op social media als in real life, niet alleen je mooiste plaatjes en gebeurtenissen, maar vertel ook eens over je worstelingen. Je zal zien dat je klanten zich in jou zullen herkennen en je echt een band met hen opbouwt. Bovendien werkt kwetsbaarheid aanstekelijk. Als jij jezelf laat zien, durven anderen zichzelf ook kwetsbaar op te stellen. Mijn ervaring is dat dit al je relaties enorm verdiept. Probeer het maar eens!

 

4. Laat de meningen en verwachtingen van anderen los.

Hoe vervelend kritiek en verwachtingen van anderen ook zijn, uiteindelijk zegt kritiek niets over jou en alles over de ander. Het geeft alleen maar informatie over de voorkeuren, angsten en prioriteiten van degene die jou feedback geeft. Stop met het geven van zoveel macht aan een ander. Het is JOUW leven dus leef het op JOUW manier. Je bent het waard! 

 

5. Neem een krachtig besluit

Maak de krachtige keuze om niet langer te willen voldoen aan de eisen van de wereld om perfectie na te streven. Dit is één van de meest krachtige keuzes die je ooit zal maken in je leven. Door jouw imperfectie te omarmen en te laten zien, laat je moed en lef in je leven groeien. En dat geeft een ultiem gevoel van vrijheid!  

 

Zou jij nu echt serieus aan de slag willen met het omarmen van je imperfectie? Zodat jij 2018 echt zelfverzekerd kan beginnen?

 

In samenwerking met Zakenmeisje organiseer ik de workshop 'Omarm Je Imperfectie' op woensdag 13 december van 10.00-12.30 uur,

 

Na deze workshop...

 • Weet jij hoe je je imperfecties in kan zetten als kracht.
   
 • Laat je de meningen en verwachtingen van jezelf en anderen los. 
   
 • Focus je je meer op je talenten en mogelijkheden, in plaats van je imperfecties.
   
 • Weet je hoe je je talenten en mogelijkheden in je leven kan versterken.
   
 • Hebben je imperfecties minder invloed op de keuzes die je maakt.
   
 • Heb je mooi werkboek met daarin een concreet stappenplan om thuis direct mee aan de slag te kunnen.

 

De workshop duurt 2,5 uur en er is ruime gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

 

Wees er snel bij en koop hier je ticket!