Terugblik 2016

Vandaag kreeg ik een kaart van een lief vriendinnetje met de woorden:

“Jouw jaar is niet samen te vatten in welke woorden dan ook; geweldig en overweldigend.”

En dat is precies wat het is. Vooral het laatste halfjaar van 2016 vloog ik door het leven. Ik kreeg een enorme focus op het waarmaken van mijn dromen, ontmoette in korte tijd heel veel geweldige mensen en maakte mega grote stappen in mijn bedrijf.

Was ik eind 2015 helemaal klaar met het jaar en kon ik niet wachten op 2016, dit jaar voelt het heel anders. Omdat ik het eerste halfjaar van 2016 nog zoveel last had van de ziekte van Pfeiffer en ik niet écht het gevoel heb gehad dat ik leefde, voelt het alsof 2016 nog maar een halfjaartje bezig is. Het maakt me dus ook wel een beetje verdrietig dat dit fantastische jaar alweer voorbij is.

Maar…we hebben de herinneringen nog! Laten we eens terugblikken naar wat er allemaal gebeurd is. Ik vond een website met leuke vragen om terug te blikken op het jaar, dus ik besloot wat van deze vragen te beantwoorden voor mezelf over 2016…komt ie!


Beschrijf 2016 in 3 woorden:

Focus

Acceptatie

Verbinding

 

Wat waren je meest gelukkige momenten van 2016?

Het moment dat ik heel gelukkig was en heel bijzonder vond, was het moment waarop ik mijn GRATIS magazine lanceerde. Hét magazine over de kracht van Imperfectie. Een magazine waar ik samen met grafisch vormgeefster Amelieke en 6 andere mede-onderneemsters heel hard aan gewerkt heb. Het was zó tof om met z'n allen eensgezind aan zo'n gaaf project te werken. Met 1 doel: JOU de kracht van imperfectie laten ontdekken!

Foto: Evelyn Prins

Foto: Evelyn Prins

Een ander echt groot hoogtepunt was dat ik afgelopen oktober met mijn man naar Parijs ging! Veel mensen gaan er elk jaar heen en het is maar 5 uurtjes rijden, dus vanuit jouw oogpunt is het misschien helemaal niet zo bijzonder. Maar het stond bij mij al zólang op mijn bucketlist dat ik serieus 3 dagen lang wel 50x per dag fluisterde: "Wauw, ik ben in Parijs!" De Eiffeltoren tijdens zonsondergang bewonderen, rondwandelen in het Louvre en heerlijk eten in typisch Frans restaurantjes, ik vond het allemaal even magisch!

 

Welke dingen heb je in 2016 over jezelf ontdekt? 

Ik ontdekte (en belangrijker; accepteerde) "my way of life".
Omdat ik de ziekte van Pfeiffer heb gehad, maar ook gewoon omdat ik spasme en hypermobiliteit heb, kost alles mij meer energie dan bij iemand anders. Daarom ben ik snel moe. 

Ik ontdekte dat energie doseren niet werkt voor mij.
Het is vliegen met mijn bedrijf of liggen op de bank.
Alles of niets. 

Het vliegen, daar had ik natuurlijk geen moeite mee! Het keihard vallen uit de lucht en weer een tijdje overal te moe voor zijn, dat is moeilijk. Totdat iemand zei; 'je kan die periode dat je zo moe bent ook zien als tijd om inspiratie op te doen voor de momenten dat je weer energiek bent en kunt knallen.'

Sindsdien schrijf ik elke ochtend in mijn journal hoe mijn dag eruit gaat zien. Ben ik energiek, dan stem ik mijn doelen en taken daarop af. Ben ik heel moe opgestaan, dan is mijn enige doel om uit te rusten en inspiratie op te doen. Het gevolg is dat ik m'n vermoeidheid veel beter kan accepteren en dat is zó fijn! Het betekent niet dat ik er altijd heel positief naar kan kijken. Dealen met (onverwachtse) vermoeidheid is en blijft lastig. Maar ik heb het hiermee wel een stukje makkelijker voor mezelf gemaakt... 

 

Wat voor dingen heb je in 2016 gedaan waardoor je uit je comfortzone moest stappen? 

Afgelopen juni vroeg een mede-onderneemster of ik voor een project een filmpje van mezelf op wilde nemen. Bij het lezen van die vraag, klopte mijn hart in m'n keel en brak het angstzweet me uit. NEE, dat durfde ik écht niet!

Tot ik in augustus ineens een enorme mentale ontwikkeling doormaakte en ik mij ineens helemaal klaar voelde om voor de filmcamera te staan! Ik boekte top-videograaf Remco Brands en hij nam een heel tof filmpje op voor mij waarin ik vertel over mijn missie en wat ik voor jou kan betekenen! Een filmpje waar ik heel trots op ben!

De allergrootste stap buiten mijn comfortzone zette ik 28 november jl, toen ik voor de allereerste ging spreken voor publiek. Man o man wat was ik zenuwachtig van tevoren. Niet normaal! Maar het gaf zo'n enorme kick om daar te staan en mijn verhaal te doen!

 

Wat was je allergrootste inzicht in 2016? 

Vanaf september creëerde ik een SUPERfocus voor mezelf (en ik schreef er een blog over).

Dat betekende:
- Het uitstellen van andere dromen.
- Mensen teleurstellen door heel veel nee te zeggen.
- Mijn eigen dromen boven de dromen van anderen zetten (oef...moeilijk. Ik help zo graag).

Maar het betekende ook dat ik mijn dromen in snel tempo waar ging maken! "Evelyn, wat ga jij hard met je bedrijf!" was wat ik het laatste halfjaar van 2016 heel vaak hoorde van de mensen om me heen. 

Ik ontdekte dat als je iets écht wilt, je dit niet half kan doen, naast nog een aantal andere activiteiten. Je moet er voor gaan. Voor de 1000% en met heel je hart! 

Focussen op 1 ding tegelijk is niet altijd makkelijk en vraagt veel discipline. Maar het geeft mij de rust en duidelijkheid die ik nodig heb. En, niet onbelangrijk: het gaat beter met mijn bedrijf dan ooit! 

 

En tot slot: Waar ben je dankbaar voor?

Ik ben SUPER en ONGELOFELIJK dankbaar voor al mijn geweldige klanten! Ik was soms gewoon verbaasd om te merken dat ik wéér een klik had met een nieuwe klant. De fotosessie-dagen waren dagen vol liefde, goede gesprekken, creativiteit en verbondenheid. En oh, wat heb ik er intens van genoten!

Misschien denk je; ik kan toch niet met ál m'n klanten een klik hebben? Dat is toch niet haalbaar? 

2016 was voor mij het ultieme bewijs dat het wél kan.

Als jij zichtbaar bent.

Als jij laat zien wie je bent.

Als jij laat zien wat jou uniek maakt.

Dan trek je de klanten aan die precies bij jou passen en met wie jij wilt werken. 

Kijk jij terug op 2016 en realiseer jij je dat je afgelopen jaar (te) vaak werkte met klanten waar je niet gelukkig van werd?
 

Wil jij in 2017 meer zichtbaar zijn en laten zien wat jou uniek maakt?

Neem dan contact op voor een pure fotosessie!  


Voor nu wens ik jou een hele goede jaarwisseling en heel veel liefde, plezier en licht in 2017!

 

Liefs, Evelyn