Wat doe ik aan tijdens de fotosessie? Interview met stijlcoach Yolande Avé.

Één van de meest gestelde vragen die ik hoor is: "wat doe ik aan tijdens de fotosessie?"

Logisch ook, want je kleding bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer en uitstraling van de foto en dús ook de sfeer en uitstraling van je website en social media-kanalen. 

En dus vroeg ik Yolande Avé, stijlcoach en personal shopper, of zij een aantal tips wil geven over hoe jij de kleding kiest die bij jou past, zodat jij op camera straalt als de beste versie van jezelf!

 

Wie ben je en wat doe je precies?

Hoi! Nice to meet you! Ik ben Yolande, ik ben 35 jaar en ik help vrouwen die elke dag balend voor de kast staan. “Ik heb een kast vol, maar helemaal niets om aan te trekken!” En dat gevoel komt altijd ergens vandaan!

Al op mijn 15e ging ik na schooltijd bij C&A werken en nu ik 35 ben, kan ik dus zeggen dat ik 20 jaar in “het vak” zit. Wauw. Bij C&A had ik regelmatig mot met m’n collega’s, omdat ik vrolijk klanten aan het helpen was in de paskamer in plaats van dat ik de hele tijd alles netjes recht ging hangen en vouwen, datgene waar ik voor aangenomen was. Het heeft er altijd al ingezeten en door mijn jarenlange ervaring (vanaf m’n 20e fulltime in leidinggevende functies voor winkelbedrijven waarbij kennis, service en kwaliteit heel belangrijk gemaakt werden) kan ik niet alleen zien dát iets wel of niet goed staat, maar vooral ook waaróm en kan ik het jou ook goed uitleggen.

Ik doe niet aan make-overs, maar ga op zoek naar de beste versie van jou(w) zelf en wil heel graag dat jouw buitenkant matcht met je persoonlijkheid. Kleding en je uiterlijk zijn namelijk simpelweg de verpakking van wie jij van binnen bent.

Je krijgt inzicht in je eigen stijl, leert alles over combineren en hoe jij jouw figuur het beste uit kan laten komen en ik leer hoe je miskopen voorkomt en weer leuk, gericht en makkelijk shopt. Ik zorg ervoor dat jij juist weer geïnspireerd voor de kast staat, een kast die vol ligt met alleen nog spullen waar je ontzettend blij van wordt en waar jij met heel veel plezier een fantastische outfit uit trekt om vervolgens super zelfverzekerd voor de spiegel te staan met het gevoel de hele wereld aan te kunnen!

 

Je hebt een fotosessie geboekt en hebt er al helemaal zin in.
De vraag is nu: wat doe je aan? 

Bron; pinterest

Bron; pinterest

Realiseer je dat foto’s lang mee gaan en dat je ze wilt gebruiken op je website en social media. Elke keer als je die foto ziet, moet je denken, “wauw, dat ben ik op mijn best!” in plaats van “had ik toch maar wat anders aangetrokken..”. Dus dat is je uitgangspunt: kies die outfit waarin jij je de allerbeste versie van jezelf voelt. Wees kritisch als je in de spiegel kijkt en doe geen concessies. Denk ook na over vragen als “wat wil ik uitstralen?”, “hoe wil ik dat de kijker mij ziet?”, maar blijf bij jezelf. Draag je nooit rokjes? Dan ook niet voor de foto! 

Ik adviseer veel van mijn klanten om een kokerrok te (durven) dragen en bedacht me dat dat dan wel leuk is om ook zelf aan te hebben op mijn site. Dus ik had verschillende exemplaren geshopt voor mijn eigen fotoshoot, maar toen ik het voor de spiegel aan had dacht ik “Ja, staat leuk, maar dit ben ik niet!”. Dus het werd een pantalon van bijzonder materiaal met daarop een 'classy' witte blouse in een 2016-uitvoering.

 

In hoeverre moet je meegaan met de trends op dat moment?

Dat is ten eerste persoonlijk natuurlijk, als jij erg modebewust en trendgevoelig bent of het is essentieel voor wat je als bedrijf uitdraagt, dan hoort dat bij jou en ga je inderdaad in het nieuwste van het nieuwste van het nieuwste op de foto. Bedenk wel weer dat foto’s lang mee gaan en dat het fijn is als je foto’s kunt blijven hergebruiken en dan kun je je afvragen of het misschien handiger is om je wat tijdlozer -maar nog steeds als jezelf en zeker niet saai!- te kleden.

 

Zijn er nog meer dingen waar je rekening mee moet houden?


Laat altijd iets zien wat “typisch jij” is, wat het dan ook is. Kunnen mensen je bijvoorbeeld uittekenen in een streepje? Een streepje it is! 

Zorg er ook voor dat je outfit niet te saai is, dat niet alles teveel op elkaar afgestemd is. Er mag wel een beetje spanning inzitten omdat het nét niet klopt of er een onverwacht detail is.

 

En tot slot:

“A smile is the prettiest thing you can wear!" 

 

Benieuwd naar wat Yolande voor jou kan betekenen? Kijk vooral eens op haar website: https://yolandeave.nl

En...Yolande en ik hebben een hele toffe actie bedacht voor de maand februari! Benieuwd? Hou dan vooral de Facebookpagina van Onbeperkt Puur in de gaten!